Öppna frågor

Inget problem kan lösas från samma nivå av medvetandet som skapade det” – A. Einstein

Vi tänker omkring 6,000 tankar per dag, men de flesta av dessa är väldigt lika de tankar vi hade igår. När vi inte aktivt försöker ändra våra tankar går våra liv på autopilot – vi får samma erfarenheter och resultat som vi har haft tidigare.

Vårt undermedvetna kan jämföras med en dator eller ett litet barn. Det tar allt vi säger eller tänker bokstavligen. Det kan inte förstå nyanser eller skämt, så det är viktigt att du tänker på vilka ord du använder. Ord och tankar är ett slags “programmering” av vårt undermedvetna – de informerar om hur vi kategoriserar och ser på världen, och därmed hur vi känner oss.

När vi till exempel går till doktorn behöver vi hjälp för att bli friska, hjälp för ett medicinskt problem. Men samtidigt matar vi ständigt oss själva med ordet “sjuk”. Vi går till sjukhuset och träffar en sjuksköterska för att få en eventuell diagnos av en sjukdom. Vad vi faktiskt gör är att vi drar kopplingar mellan något som är positivt och något som inte är det – i det här fallet “hälsa” med ordet “sjuk”. Inte konstigt att det kan ta lång tid att läka.

Vi är också programmerade från generationerna före oss, genom våra föräldrars och farföräldrars övertygelser. Vem har inte hört att när man blir äldre så försämras synen, man får rynkor och man är inte längre lika stark och pigg? Detta är en form av sanning som har gått i arv genom generationer.

Men vilka skadliga sanningar har vi ärvt? Vad kan vi göra för att förändra dessa, på olika områden i våra liv?

De flesta av oss vet vad affirmationer är, och många använder dem med framgång. Men om du har någon form av underliggande mental blockering fungerar det inte alltid lika bra. Vi hävdar att något är sant, men vårt undermedvetna åsidosätter det och tror att det inte stämmer. Det arbetar för att hålla oss i våra komfortzoner i ett ofta missriktat försök att hålla oss säkra.

Öppna frågor och afformationer försöker inte hävda att något är sant. Det är bara enkla, icke-konfrontativa frågor som ställs. Genom detta finns det inget undermedvetet motstånd… bara en positiv känsla av förväntan och glädje.

Jag “skräddarsyr” frågor inom olika livsområden som du kan använda i din vardag för att skapa de förändringar du vill ha. Frågorna bör ställas dagligen och användas med glädje, snarare än med en känsla av “jag måste förändra den här situationen”. Gör det till en rolig lek och se vilka svar som kommer till dig.

Nedan finner du några enkla men effektiva frågor som du redan idag kan börja experimentera med.

  • Hur blir det bättre än så här?
  • Hur kommer det sig att allt bara faller på plats för mig?
  • Varför är jag alltid omgiven av vänliga, hjälpsamma och genererösa människor?
  • Hur kommer det sig att jag alltid kan unna mig det jag vill unna mig?
  • Varför känner jag mig alltid så tillfreds med mitt liv?